Pejabat SUK perlis

Majlis Agama Dan Istiadat Melayu Perlis - Taman Desa Asnaf n

MAJLIS AGAMA ISLAM DAN ADAT ISTIADAT MELAYU PERLIS

Log Masuk

A- A A+
WARGA MAIPs

MAIPs STAFF MENU

Please click Log in button above to enter MAIPs staff menu section.

ORANG AWAM
PERKHIDMATAN
MUAT TURUN
This image for Image Layouts addon

Taman Desa Asnaf 

Taman Desa Asnaf Batu Bertangkup, Perlis seluas 14 ekar merupakan projek penempatan asnaf fakir dan miskin yang mempunyai projek kediaman dan agroekonomi.

Taman Desa Asnaf Batu Bertangkup, Perlis seluas 14 ekar merupakan projek penempatan asnaf fakir dan miskin yang mempunyai projek kediaman dan agroekonomi.

 

Projek ini merupakan hasil kolaborasi antara Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) dan Lembaga Zakat Selangor (MAIS).  Kerja – kerja pembangunan projek penempatan telah dimulakan pada tahun 2012 dan siap sepenuhnya pada bulan Julai 2013. 

 

Projek penempatan ini diberi nama “Taman Desa Asnaf Batu Bertangkup” yang telah mendapat perkenan DYTM Tuanku Raja Muda Perlis selaku Yang Di Pertua Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs). 

 

Penempatan ini telah dirasmikan oleh DYMM Tuanku Raja Perlis dalam satu majlis perasmian yang turut dihadiri oleh DYMM Sultan Selangor pada 27 November 2013.

 

Selain komponen agro yang melibatkan aktiviti tanaman rock mellon dan ternakan ikan serta penempatan, ladang ini turut dilengkapi dengan Villa Tamu, Homestay Inapan Musafir, Pusat Celik Minda, Pusat Komputer, Surau, Tadika, Padang Bola, Padang Permainan dan sebagainya.

Please publish modules in offcanvas position.

splwpk-procurement splwpk-online-e-participation Dasar Privasi

Dasar Privasi

Dasar Privasi

Penafian

MYHRMIS MOBILE