Pejabat SUK perlis

Majlis Agama Dan Istiadat Melayu Perlis - Raja Muda Perlis Berkenan Rasmi Wisma Bentara Rejimen 504 Askar Wataniah

MAJLIS AGAMA ISLAM DAN ADAT ISTIADAT MELAYU PERLIS

Log Masuk

A- A A+
WARGA MAIPs

MAIPs STAFF MENU

Please click Log in button above to enter MAIPs staff menu section.

ORANG AWAM
PERKHIDMATAN
MUAT TURUN
faq eng contact eng feedback eng sitemap eng

 

 

Raja Muda Perlis Berkenan Rasmi Wisma Bentara Rejimen 504 Askar Wataniah

Raja Muda Perlis Berkenan Rasmi Wisma Bentara Rejimen 504 Askar Wataniah

/ Berita Terkini MAIPs / Rabu, 16 Mac 2022 15:47

Raja Muda Perlis, Brigedier Jeneral Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail berkenan berangkat merasmikan ‘Wisma Bintara’ Rejimen 504 Askar Wataniah di Kem Bukit Keteri Perlis pada malam semalam.

 

Majlis tersebut disempurnakan baginda sempena Majlis Makan Malam Rejimental (MMR) rejimen berkenaan.

Keberangkatan tiba Tuanku Raja Muda selaku Komander disambut oleh Timbalan Komander, Leftenan Kolonel Mohamad Zaidi Ishak dan Pegawai Waran 1 Muhammad Aris Abdullah.

Dalam ucapan alu-aluan beliau, Mohamad Zaidi memaklumkan bahawa pada tahun 2022 ini, rejimen berkenaan telah bersiap sedia bagi menghadapi apa juga pengarahan pihak atasan terutamanya dari aspek aturgerak anggota sukarela bagi membantu operasi teras, operasi murni dan juga meneruskan kesinambungan operasi penawar.

Menurut beliau, Rejimen 504 Askar Wataniah juga berada dalam lingkup melatih anggota sukarela dalam latihan tempatan, latihan berterusan, latihan kem tahunan dan juga latihan afilasi dengan pasukan setempat. Manakala dalam aspek pentadbiran, rejimen itu turut meneruskan aktiviti rutin dan sedang membuat persiapan bagi menjadi tuanrumah Sidang Komander Askar Wataniah (SKAW) Siri ke-33 yang bakal mengumpulkan semua Komander dari seluruh negara dalam membincangkan halatuju Rejimen Askar Wataniah Tentera Darat Malaysia pada bulan Oktober 2022 nanti. Pihak rejimen ini juga dalam mengemaskini segala peralatan dan perolehan aset baru yang dijangkakan diperolehi pada tahun ini. Semua indikator ini adalah bagi menyatakan bahawa Rejimen yang berpegangkan slogan ‘Latih Untuk Perang’ ini sentiasa bersiap siaga.
 

Sumber daripada Suara Merdeka

Please publish modules in offcanvas position.