Pejabat SUK perlis

Majlis Agama Dan Istiadat Melayu Perlis - Rakyat main peranan sebagai 'duta' Tahun Melawat Perlis 2024-2025 - Raja Muda Perlis

MAJLIS AGAMA ISLAM DAN ADAT ISTIADAT MELAYU PERLIS

login MAIPs Pop ENg

Log in

A- A A+
MAIPs Staff

MAIPs STAFF MENU

Please click Log in button above to enter MAIPs staff menu section.

Public
SERVICES
DOWNLOAD
Raja Muda Perlis bersama Raja Puan Muda Perlis berkenan bergambar bersama maskot Tahun Melawat Perlis iaitu 'Beruk Kentoi' pada Pelancaran Perdana Tahun Melawat Perlis 2024-2025 malam ini. Turut hadir, Menteri Besar Perlis Mohd Shukri Ramli (kiri). Raja Muda Perlis bersama Raja Puan Muda Perlis berkenan bergambar bersama maskot Tahun Melawat Perlis iaitu 'Beruk Kentoi' pada Pelancaran Perdana Tahun Melawat Perlis 2024-2025 malam ini. Turut hadir, Menteri Besar Perlis Mohd Shukri Ramli (kiri). - BERNAMA

Rakyat main peranan sebagai 'duta' Tahun Melawat Perlis 2024-2025 - Raja Muda Perlis

/ Berita Terkini MAIPs / Friday, 08 December 2023 09:03

KANGAR: Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail bertitah bahawa rakyat negeri ini secara tidak langsung adalah 'duta' kepada Tahun Melawat Perlis 2024-2025, lantas perlu memainkan peranan masing-masing.

          

"Berilah layanan beradab, sopan santun, berbudi bahasa dan mesra serta sentiasa menjaga imej dan persepsi baik para pelancong terhadap kita," titah baginda.

        

Baginda bertitah demikian semasa merasmikan Pelancaran Perdana Tahun Melawat Perlis 2024-2025 - Perlis Damai dan Menawan di Dewan 2020 di sini malam ini.

       

Turut berkenan berangkat ke majlis itu Raja Puan Muda Perlis, Tuanku Dr Hajah Lailatul Shahreen Akashah Khalil.

      

Hadir sama Menteri Besar Perlis, Mohd Shukri Ramli.

         

Tuanku Syed Faizuddin juga bertitah pengunjung boleh meluangkan masa dengan meneroka keindahan dan keistimewaan Perlis, selain menikmati makanan unik serta melawat tempat yang menarik dengan kos berpatutan.

     

"Keunikan bentuk muka bumi, landskap yang menarik, tarikan alam semula jadi dan sempadan yang memisahkan Malaysia-Thailand antara faktor tarikan utama negeri ini.

       

"Jadikanlah kenangan dan sematkan sebagai memori yang indah apabila anda berkunjung ke negeri Perlis. Berbelanjalah dengan membeli produk-produk keluaran tempatan. Dengan erti kata lain 'Perut Kenyang, Fikiran Tenang, Poket Tak Terkoyak," titah baginda.

            

Tuanku Syed Faizuddin bertitah usaha dan promosi di Thailand terutama di wilayah selatan perlu dilipatgandakan dengan tujuan menarik lebih ramai rakyat negara jiran itu untuk memeriahkan lagi kempen Tahun Melawat Perlis.

          

"Sedikit nasihat beta kepada semua, jadikan pengalaman kempen Tahun Melawat Perlis 2003-2005 yang lepas sebagai panduan dan titik tolak bagi mencapai kejayaan lebih baik bagi Tahun Melawat Perlis pada kali ini," titah baginda.

        

Baginda juga bertitah, pemain industri termasuk pengusaha rumah inap, pelancongan, pemilik restoran serta pengendali pengangkutan awam perlu menambah baik prasarana masing-masing dengan mengutamakan kebersihan, mengukuhkan tahap keselamatan dan menyediakan perkhidmatan berkualiti kepada pelanggan.

         

"Juga yang paling mustahak ialah peka kepada kehendak pelanggan supaya mereka akan bertandang berulang kali," titah baginda. 

 

           

Sumber: Bernama

Please publish modules in offcanvas position.

splwpk-procurement splwpk-online-e-participation Dasar Privasi

Dasar Privasi

Dasar Privasi

Penafian

MYHRMIS MOBILE