Pejabat SUK perlis

Majlis Agama Dan Istiadat Melayu Perlis - RCB sumbang zakat perniagaan RM1,076,054 kepada MAIPs

MAJLIS AGAMA ISLAM DAN ADAT ISTIADAT MELAYU PERLIS

login MAIPs Pop ENg

Log in

A- A A+
MAIPs Staff

MAIPs STAFF MENU

Please click Log in button above to enter MAIPs staff menu section.

Public
SERVICES
DOWNLOAD
RCB sumbang zakat perniagaan RM1,076,054 kepada MAIPs

RCB sumbang zakat perniagaan RM1,076,054 kepada MAIPs

/ Berita Terkini MAIPs / Monday, 27 November 2023 16:07

RURAL Capital Berhad (RCB) menyumbangkan zakat perniagaan berjumlah RM1,076,054 bagi tahun 2022 kepada Majlis Agama Islam Dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs).

          
Tuanku Syed Faizuddin Putra berkenan bertitah pada majlis penyerahan zakat oleh RCB kepada MAIPs di Avani Sepang Goldcoast Resort, Selangor.

 

             

Majlis penyerahan diadakan di Avani Sepang Goldcoast Resort, Selangor yang disaksikan oleh Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail merangkap Yang DiPertua MAIPs.

          

Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) RCB, Hiruddin Hashim menyampaikan replika cek kepada CEO MAIPs, Mohd Nazim Mohd Noor.

      

Turut hadir ialah Ketua Pengarah Majlis Amanah Rakyat (MARA), Datuk Sri Azhar Abdul Manaf dan Timbalan Ketua Pengarah (Keusahawan)nya, Datuk Zulfikri Osman.

          

Azhar dalam ucapannya menyatakan RCB merupakan salah sebuah anak syarikat MARA yang memfokuskan empat teras perniagaan seperti Pengurusan Bayaran Balik Pinjaman, Perkhidmatan Pembiayaan, Digital Based Solution dan juga Perlindungan Takaful.

   

RCB telah memulakan operasi sejak 2 Januari 2013 yang lalu dan sehingga kini berdaya saing dengan syarikat-syarikat subsidiari MARA yang lain.

           

Katanya, program berkenaan juga merupakan salah satu program yang dilangsungkan untuk meraikan ulang tahun RCB yang ke-10.

       

“Oleh itu, program ini cukup istimewa bagi RCB dan untuk menambahkan lagi kemeriahan sambutan ulang tahun RCB ke-10,” tambah beliau lagi.

Sempena majlis tersebut turut diadakan ialah satu sesi forum soal jawab.

           

Ahli panelis adalah terdiri daripada Ketua Perangkawan Malaysia, Datuk Sri Dr. Mohd Uzir Mahidin; CEO Bank Islam, Datuk Mohd Muazzam Mohamed dan Konsul Kehormat Malaysia di Zurich, Switzerland, Guna R. Mahalingam yang juga merupakan Pengasas dan Pengerusi syarikat Strategic Swiss Partners AG.

 

           

Tuanku Syed Faizuddin Putra berkenan bergambar dengan para hadirin sempena majlis penyerahan zakat oleh RCB kepada MAIPs di Avani Sepang Goldcoast Resort, Selangor.

 

        

Terdahulu, Raja Muda Perlis berkenan berangkat mengetuai program ‘Kayuhan Berbasikal RCB10’ di sekitar Bagan Lalang, Sungai Pelek.

           

Ia disertai 100 peserta dari kalangan kepimpinan tertinggi MARA dan RCB, TTG KL dan juga MARA Cycling Club. 

 

      

Sumber: Suara Merdeka

Please publish modules in offcanvas position.

splwpk-procurement splwpk-online-e-participation Dasar Privasi

Dasar Privasi

Dasar Privasi

Penafian

MYHRMIS MOBILE