Pejabat SUK perlis

Majlis Agama Dan Istiadat Melayu Perlis - Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail dilantik semula sebagai Canselor Universiti Malaysia Perlis

MAJLIS AGAMA ISLAM DAN ADAT ISTIADAT MELAYU PERLIS

Log Masuk

A- A A+
WARGA MAIPs

MAIPs STAFF MENU

Please click Log in button above to enter MAIPs staff menu section.

ORANG AWAM
PERKHIDMATAN
MUAT TURUN
faq eng contact eng feedback eng sitemap eng

 

 

Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail dilantik semula sebagai Canselor Universiti Malaysia Perlis

Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail dilantik semula sebagai Canselor Universiti Malaysia Perlis

/ Berita Terkini MAIPs / Isnin, 07 Mac 2022 13:26

Raja Muda Perlis Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail dilantik semula sebagai Canselor Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) untuk tempoh tujuh tahun lagi.

Perisytiharan tersebut telah diperkenankan oleh Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah, pada 20 Disember 2021 yang lalu untuk tempoh berkuat kuasa mulai 13 Disember 2021 hingga 12 Disember 2028.

Watikah tersebut dipersembahkan kepada Tuanku Raja Muda oleh Pengerusi Lembaga Pengarah Universiti, Raja Dato’ Azwane Raja Ariff dan Naib Canselor, Prof Ts Dr Zaliman Sauli bagi mewakili Menteri Pengajian Tinggi Datuk Seri Dr. Noraini Ahmad di Bilik Canselor, Canselori Tuanku Syed Sirajuddin, Kampus Alam UniMAP Pauh Putra hari ini.

Untuk rekod, Tuanku Syed Faizuddin Putra mula dilantik oleh Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong XII Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail sebagai Canselor Pertama Kolej Universiti Kejuruteraan Utara Malaysia (KUKUM) pada 1 September 2003 dan seterusnya dijenamakan semula sebagai Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) sehinggalah pelantikan ke hari ini.

Sumber: Suara Merdeka

Please publish modules in offcanvas position.