Pejabat SUK perlis

Majlis Agama Dan Istiadat Melayu Perlis - Program kerjaya untuk asnaf dapat sambutan

MAJLIS AGAMA ISLAM DAN ADAT ISTIADAT MELAYU PERLIS

Log Masuk

A- A A+
WARGA MAIPs

MAIPs STAFF MENU

Please click Log in button above to enter MAIPs staff menu section.

ORANG AWAM
PERKHIDMATAN
MUAT TURUN
faq eng contact eng feedback eng sitemap eng

 

 

Program kerjaya untuk asnaf dapat sambutan

Program kerjaya untuk asnaf dapat sambutan

/ Berita Terkini MAIPs / Isnin, 17 Januari 2022 08:28

‘Program Peluang Kerjaya dan Temuduga Terbuka’ pada sabtu 15 dan ahad 16 Januari 2022 anjuran Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) melalui anak syarikatnya Akademi Transformasi Asnaf MAIPs (ATAM) Sdn Bhd mendapat sambutan baik di kalangan masyarakat dengan kehadiran asnaf dan pelajar-pelajar sekolah seluruh negeri ini.

Antara 400 ke 600 slot pekerjaan ditawarkan dalam program yang diadakan di Dewan Besar, Jabatan Belia dan Sukan Negara Cawangan Negeri Perlis, Kangar bagi membantu golongan asnaf dan yang tidak tetap pendapatan di negeri ini untuk mendapatkan pekerjaan.

Anakanda-anakanda Raja Muda Perlis Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail iaitu Sharifah Khatreena Nuraniah dan Sharifah Farah Adriana berkenan berangkat meninjau booth-booth organisasi yang terlibat dalam program tersebut.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif MAIPs Hj Mohd Nazim Mohd Noor terdapat beberapa industri dan penyedia latihan yang terlibat dalam pengambilan peserta antaranya ialah Akademi Binaan Malaysia (ABM), Kulim Hi Tech Park, KISMEC Sungai Petani, The Otomotif College (TOC) Kuala Lumpur, McDonalds Malaysia dan akhir sekali Restaurant Mohd Chan Group Berhad.

Selain di atas, beberapa lagi pihak ialah The Welding Institute (TWI), Shah Alam, Malaysian Professional Accountancy Centre (MyPAC), KOBE Precision Technology Sdn Bhd, Bebas, Mokti’s, Amber Chinese Muslim Restaurant dan akhir sekali Wahyuni SPA, Kangar.

 

 

Sumber: Suara Merdeka

Please publish modules in offcanvas position.