Pejabat SUK perlis

Majlis Agama Dan Istiadat Melayu Perlis - Iktibar dari pandemik Covid-19, Raja Muda Perlis

MAJLIS AGAMA ISLAM DAN ADAT ISTIADAT MELAYU PERLIS

Log Masuk

A- A A+
WARGA MAIPs

MAIPs STAFF MENU

Please click Log in button above to enter MAIPs staff menu section.

ORANG AWAM
PERKHIDMATAN
MUAT TURUN
faq eng contact eng feedback eng sitemap eng

 

 

Iktibar dari pandemik Covid-19, Raja Muda Perlis

Iktibar dari pandemik Covid-19, Raja Muda Perlis

/ Berita Terkini MAIPs / Selasa, 26 Januari 2021 07:53

Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail bertitah meminta agar semua pihak mencari dan mengambil hikmah daripada pandemik Covid-19 yang sedang melanda dunia.

Menurut Tuanku Syed Faizuddin Putra, walaupun suasana yang sedang dialami ini merencatkan pelbagai perancangan, ia juga sewajarnya menjadikan kita lebih bersemangat untuk mencari potensi ke arah melaksanakan lonjakan strategi.

Sebagai contoh, inilah masanya untuk sesuatu organisasi merencana pendekatan dan kaedah baharu dalam sesuatu urus tadbir dan pengurusan setelah tepu dengan sistem dan suasana sedia ada.

Titah Tuanku Raja Muda, pandemik ini tidak wajar dijadikan penghalang yang mencabar kejayaan bahkan ia menjadikan kita lebih kreatif dalam mencari hikmah untuk lebih cemerlang.

Demikian titah baginda menurut hebahan media Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) selepas memperkenankan untuk penangguhan penganjuran Majlis Penyerahan Rumah Projek Baiti Jannati dan Projek Mesra Rakyat Peringkat Tenaga Nasional Berhad Negeri Perlis serta Penyerahan Mock Cheque Zakat Perniagaan TNB Perlis kepada MAIPs yang pada asalnya dijadualkan pada hujung bulan ini akibat pengumuman Perintah Kawalan Pergerakan ke satu tarikh yang akan dimaklumkan kemudian.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif MAIPs Hj Mohd Nazim Mohd Noor memaklumkan bahawa jawatankuasa-jawatankuasa di bawah MAIPs seperti Jawatankuasa Fatwa Negeri, Jawatankuasa Pengawasan dan Pengajaran Agama Islam, Jawatankuasa Kewangan dan pelbagai jawatankuasa pengurusan MAIPs sentiasa memikirkan jalan untuk Pengurusan MAIPs dapat melaksanakan fungsi dan peranannya walaupun berhadapan dengan suasana pandemik yang melanda dunia.

Please publish modules in offcanvas position.