Log Masuk

A- A A+
WARGA MAIPs

MAIPs STAFF MENU

Please click Log in button above to enter MAIPs staff menu section.

ORANG AWAM
PERKHIDMATAN
MUAT TURUN
faq eng contact eng feedback eng sitemap eng

 

 

Kekal patuhi SOP demi putuskan rantaian penularan – Raja Muda Perlis

Kekal patuhi SOP demi putuskan rantaian penularan – Raja Muda Perlis

/ Berita Terkini MAIPs / Jumaat, 18 September 2020 15:42

Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail bertitah mengingatkan seluruh rakyat agar sentiasa mematuhi segala SOP keselamatan dan kesihatan sebagai ikhtiar bagi memutuskan penularan pandemik wabak Covid-19.

Baginda mengingatkan demikian ketika berangkat menyempurnakan Program Hijrah Minda MAIPs anjuran Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) di Masjid Al-Hidayah Titi Beratap, Simpang Empat petang tadi.

 

Titah baginda lagi, memandangkan kita masih belum berjaya memutuskan penularan wabak Covid-19 sepenuhnya maka seluruh umat Islam di negeri Perlis ditegaskan untuk terus berhati-hati dan melaksanakan ketetapan mengikut garis panduan (SOP) yang telah ditetapkan oleh MAIPs, Majlis Keselamatan Negara (MKN) dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dalam usaha mengekang penularan semula wabak ini.

Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail yang juga Yang DiPertua MAIPs turut berkenan menyempurnakan penyerahan agihan zakat kepada 10 orang penerima golongan asnaf dari kalangan anak kariah masjid berkenaan.

Please publish modules in offcanvas position.